Mindre vs större plattor till polermaskin

Olika padstorlekar kan påverka hur bra bufferten fungerar i en polermaskin, kontroll, manövrerbarhet och hur snabbt du kan täcka ett område.

Mindre kuddar, i allmänhet, kommer att erbjuda dig mer kontroll med någon buffert. Mindre kuddar gör det också lättare att manövrera buffertar i tätare områden, runt hörn och närmare trimma bitar. På nackdelen fylls en mindre kudde med produkt snabbare än en större kudde. För maximalt resultat, speciellt vid polering, är det bäst att byta ut dynorna för färska oftare, särskilt med de mindre dynorna. Vi rekommenderar att du byter pad ut för en ny varje par paneler, så du kan använda 4 – 6 pads per kappa. I allmänhet desto fräschare pad, desto bättre resultat.

Större kuddar kan täcka en större yta på kortare tid. Detta är särskilt användbart med ett tätningsmedel eller vax som bara behöver spridas fint och tunt. Vi rekommenderar att du använder 2 – 4 dynor per kappa så att du får maximalt resultat vid polering. Nackdelen med denna större yta är att det är något mindre effektivt när man försöker noggrant arbeta på ett polskt.

Med slumpmässiga orbital buffertar,såsom Porter Cable 7424 XP, ju mindre pad, desto effektivare kommer du att kunna arbeta i poler. Detta beror på det faktum att du koncentrerar mer av bufferten energi över ett mindre område. Större dynor på en slumpmässig orbital bryter inte ner polermedel så effektivt som mindre dynor eftersom energin fördelas över ett större område.

Med en roterande buffert håller motsatsen sant. Mindre kuddar erbjuder mindre polerkraft jämfört med en större kudde. På en roterande buffert snurrar ytterkanten på dynan det snabbaste. Ju större dynan är, desto mer klippa kommer du att komma ur en roterande buffert. Detta kan korrigera brister snabbare än mindre dynor, men risken att lämna bakom nollning eller hologram är mycket högre med större dynor på en roterande buffert.

Det finns ingen rätt storlek pad, det beror bara på dina specifika mål och buffert du väljer. I allmänhet, om vi måste välja en storlek rekommenderar vi 5,5 ” kuddar som de är en trevlig glad medium. 5.5 ” – dynorna ger tillräckligt med korrigerande effekt samtidigt som de täcker gott om ytarea för att slutföra detaljerna i tid.