VPN för företag eller nöje

När du tittar på en VPN: s två stora syften – företag eller personligt bruk – kan du antingen få en tjänst skräddarsydd för att möta behoven hos stora företag, eller en tjänst som fokuserar på enskilda användare.

Affärsinriktade VPN-nätverk kännetecknas av flera specifika funktioner som underlättar processen för att konfigurera, distribuera och hantera VPN-anslutningar för företag.

Perimeter 81 är ett exempel på en VPN för företag – det kombinerar molnteknik, användarvänlighet och full kontroll över ditt nätverk från en intuitiv kontrollpanel. Dessutom kan du enkelt skala upp eller ner, eftersom det inte finns något behov av extern hårdvara.

ExpressVPN representerar den andra typen av tjänst – det vänder sig främst till enskilda användare som söker den ultimata prestanda. Tack vare arsenalen av funktioner och utmärkt integritet, kan det också fungera riktigt bra som en VPN för småföretag. Det är dock inte det perfekta valet för organisationer som behöver ett dedikerat affärspaket eller tillgång till samma privata nätverk.

Sedan finns det VPN som erbjuder en fantastisk tjänst för båda typerna av användare. NordVPN faller i den kategorin – enskilda användare kommer att uppskatta 5 000 + servrar och många säkerhetsfunktioner, medan företag av alla storlekar kan få statiska IP-adresser, administratörskonton, skalningsalternativ och en dedikerad kontohanterare för alla sina affärsrelaterade behov.