Vilken är den bästa VPN-tjänsten?

Det är tydligt att det inte är lätt att bygga den bästa VPN-tjänst som skyddar användarna på ett adekvat sätt. I synnerhet är några av metoderna för VPN-kompromisser oerhört svåra att försvara sig mot. ProtonMail uppdrag har alltid varit att skydda friheten på nätet, och att ge säkerhet och integritet till alla. Idag skyddar vi olika grupper alltifrån journalister och aktivister till affärsmän.

Att ha en säker VPN är en viktig del av detta, vilket är anledningen till att vi också utvecklar ProtonVPN. Med ProtonVPN-projektet hoppas vi kunna ge allmänheten en säker och pålitlig gratis VPN-tjänst som tar upp många av de säkerhetsbrister som påverkar befintliga VPN-tjänster.

Vi tror att ProtonVPN kan möta en mycket högre standard för VPN-säkerhet, och den enda VPN-tjänst som korrekt adresser alla brister som nämns ovan. Viktigast av allt, det uppfyller de viktiga villkoren för VPN Trust.
Är det säkert att använda en VPN-tjänst?

Om integritet är ditt enda mål, är det bästa VPN faktiskt inte en VPN alls, men en fri programvara som kallas Tor. ProtonMail har faktiskt nyligen rullade ut förbättrat stöd för krypterad e-post med Tor genom vår nya lök webbplats. Medan Tor ger en hel del anonymitet och säkerhet, det finns fortfarande många anledningar till varför du kanske fortfarande vill använda en VPN-tjänst.

För en, tors integritet kommer på bekostnad av prestanda, och Tor är notoriskt långsam jämfört med de bästa VPN-tjänster där ute. Dessutom är Tor nu alltmer riktade av statliga aktörer, så en betrodd VPN-tjänst kan vara säkrare. VPN har också starka användningsfall för förbigående censur och innehållsblock, eller för att få bättre säkerhet från osäkra platser som offentliga WiFi-hotspots.