Vad är IPTV?

IPTVIS är en enkel akronym för Internet Protocol Television, det vill säga att skicka TV-signal via en Internet-anslutning. I de allra flesta gånger, listan över IPTV-kanaler är tillgänglig via enkla spellistor (.m3u), som gör att du kan se allt innehåll, liksom alla detaljerade programmering.

Mycket kort är det ett protokoll som så småningom kommer att ersätta alla gamla TV-protokoll. Men hur fungerar allt detta? Vilka är fördelarna med IPTV?

Det är enkelt, den grundläggande idén med IPTV är att erbjuda tv på efterfrågan. Det vill säga på samma sätt som du går till YouTube för att se en video av ett mål för CR7, kanske du också vill se en Film eller en serie och snart ha innehållet tillgängligt via Internet.

Men först och främst måste man inse att det finns tre olika versioner av IPTV:

VOD (video on Demand) Tidsförskjutna Medier LIVE IPTV

Video on Demand (VOD)

Detta är en av de mest populära formerna av IPTV. När allt kommer omkring har användaren flexibilitet att välja det program han vill se, hur och när han vill. Det är där vi hittar Dreamfilms, Disney+, Amazon Prime Video, etc…

Tidsförskjutna Medier

Detta format är lite mer specifikt, eftersom det tillåter användaren att strömma program i ett “försenat” läge. Det är, vi talar i princip om vad Meo E erbjuder oss, för att göra tillgängliga de program de gav under de senaste 7 dagarna, bara gå tillbaka i schemat.

Live IPTV

Detta sätt att titta på Smart-TV är i alla fall som konventionell TV. Skillnaden är att signalen kommer över Internet istället för kabel, antenn eller satellit. Det handlar i princip om att slå på TV: n och se vad som händer.