prepperbutik Prepping Betydelse

I en viss mening kan en prepper enkelt definieras helt enkelt som en person som är villig att ta på sig det överväldigande, det skrämmande och det till synes omöjliga, särskilt när det gäller livets olika motgångar. Preppers delar också vanligtvis flera olika egenskaper:

Preppers är naturliga problemlösare. 

Preppers är självförsörjande. 

Preppers är personligen ansvariga. 

Preppers är inriktade på säkerhet. 

Preppers värde beredskap.

Differentiera termerna: prepping eller överlevnad?

Allt detta sagt är det viktigt att notera att preppers inte bara är intresserade av att leva en survivalist livsstil — om något, survivalist guider och survivalism, i allmänhet, faller ofta mer i linje med homesteading publiken.

prepperbutik Preppers, fastän, är bara fokuserade på att vara beredd på det värsta. Visst, det här kommer ofta genom lager, överlevnadsutrustning och många andra saker och aktiviteter som kan vara användbara i händelse av en nödsituation, men när du kokar ner det, händer det mer under ytan än att bara samla färdigheter och förmågor att leva på egen hand. Prepping är en tankegång och en livsstil, som ser framåt och försöker vara redo för vad som helst som kan hända.

Det kan låta konstigt att separera preppers från survivalists, men överväga dessa två helt tillverkade scenarier för att underlätta din rankled medvetna:

Scenario 1: Du lär dig att starta bränder utan tändstickor …eftersom du är en Pojkscout – dvs du förbereder dig inte.

Scenario 2: du köper en hårddisk …eftersom du säkerhetskopierar din persondator i händelse av en nödsituation — det vill säga du förbereder dig.

När du kokar ner det kommer skillnaden i motivationen mer än någonting annat.

Att köpa en hårddisk är en aktivitet som vanligtvis inte är förknippad med katastrof. När det är gjort för att förbereda en cybersäkerhetskris eller för att hålla den offsite i händelse av brand, faller den dock under prepper-aktivitet.

På baksidan, medan du vet hur man startar en eld i vildmarken är en snygg färdighet som någon prepper skulle vara stolt över att ha, helt enkelt ha den färdigheten på egen hand så att du kan piska ut den för att imponera på alla medan du bekvämt camping på din lokala statspark helt enkelt inte klassificerar som prepping.

Med andra ord, att vara en prepperbutik prepper handlar om mentaliteten och motivationen bakom dina aktiviteter.

Intressant, enligt denna definition är de flesta prepperbutik preppers i något område av sina liv. Allt från extra burkar mat i källaren till en regnig dagfond kan betraktas som prepperbeteende i viss mening. Det viktiga att komma ihåg är att målet med de flesta prepping är att helt enkelt upprätthålla en viss levnadsstandard även när händelser i omvärlden skulle göra det omöjligt att göra det.