Hur Lake County skolor tackla student vaping

e-cigarett användning bland ungdomar en “epidemi” och nyligen genomförda studier stöder detta uttalande. En studie utförd av forskare från University of Michigan indikerade andelen 12-klassare som rapporterade vaping under sin livstid steg till 42,5 procent från 35,8 procent i 2017. Dessutom, en 2016 kirurg General ‘ s rapport slutsatsen att ungdomars användning av nikotin i någon form, inklusive e-cigaretter, är osäkra, orsakar missbruk och kan skada utveckla unga hjärnan. En januari 2019 rapport från National Academies of Sciences, teknik och medicin uppgav att de som använder e-cigaretter är mer benägna att bli rökare, även bland ungdomar som tidigare ansågs låg risk.

Våra Lake County skolor är väl medvetna om epidemin och kämpar frågan genom en rad olika utbildningsprogram och interventionsstrategier, enligt Doreen Gilmore, tobak-användning-förebyggande utbildning samordnare för Lake County Office of Utbildning.

Gilmore noterade att alla skolor i länet är certifierade tobaksfria och att alla skolsajter har uppdaterat sina skyltar och policyer för att inkludera e-cigaretter och tobak som administrerar devises.

Dessutom sade Gilmore, “varje distrikt har en TUPE samordnare och de administratör i Kalifornien friska barn undersökning i sina distrikt. De är medvetna om vaping epidemin. Middletown gymnasiet installerade vaping detektorer och med så många barn vaping, förändrat sin politik från en straffbar till en förebyggande strategi. ” Den LCOE TUPE programmet erbjöd lärare affischer och läroplanen information och gav High School rådgivare sluta kit med avvänjning information för studenter.

Bill Roderick, rektor för Middletown gymnasiet sa, “liksom alla gymnasieskolor över hela nationen, Middletown gymnasiet upplever samma vaping frågor. Vår ståndpunkt är att vi skulle vilja utbilda och förhindra ytterligare användning, inte bara använda disciplin som en avskräckande. Vi arbetar för att utbilda våra elever om farorna med vaping i klassrummen och på Campus samt med positiva alternativ till ur skolan suspension när eleverna fångas vaping eller i besittning av en vape enhet. Eleverna kommer att förstå att åtgärder och beslut får konsekvenser, och när det gäller vaping frågan är så ny, många av de långsiktiga effekterna är inte ens känd ännu. Också, studenter är tilldelade till vaping och tobaksavvänjning grupper som vi erbjuder under skoltid med vår partner, Lake County Behavioral Health och deras förebyggande specialist Michael Mos. Vi har också avvänjning klasser tillgängliga för studenter som har valt på egen hand att ta på utmaningen att sluta vaping. “

Pomo Elementary School genomfört narkotikamissbruk resistens utbildningsprogram för deras sjätte klass studenter som behandlar missbruk, inklusive rökning, vaping och andra farliga beteenden.

Jill Falconer, föreståndare för Lakeport Unified School District sade att Clear Lake High School har varit mycket Pro-aktiv i fråga om att vaping epidemin. De kontaktade tobak utbildning och förebyggande Lake County Health Services förra året och startade en ny klubb som kallas “Youth Tobacco Coalition”. CLHS kommer att delta i den stora amerikanska rök i november med en veckas lång kampanj, inklusive distribution av utbildningsmaterial.

Falconer sade också att CLHS höll en förälder utbildningsprogram på vaping under tillbaka till skol natten. Skolan är för närvarande försöker samla in pengar för att placera vaping detektorer i badrum.

Även om distrikten i Lake County arbetar hårt med icke-bestraffande förhållningssätt till frågorna, kan det finnas fall där disciplinära åtgärder är motiverade. I förhållande till detta, distrikten kämpar för närvarande med hur man hanterar senaten Bill 419 nyligen undertecknat av guvernör Newsom. Från och med juli nästa år kommer lärare i Kalifornien inte längre att tillåtas att avbryta elementära och mellanstadieelever från skolan för att störa klassrumsaktiviteter eller trotsar skolmyndigheter. Falconer sade att genomförandet av denna nya lag kommer att kosta pengar som staten inte tillhandahåller. Reparative rättvisa är ett ingripande program många områden använder lyckat. Syftet med detta program är att föra eleverna samman i peer-medierade små grupper för att prata, ställa frågor och lufta sina klagomål.