Illegal IPTV, Red Bagnoli (FAPAV): “Olaglig pyramid, en fara för vår online-säkerhet”

Kontrasten till fenomenet IPTV-plattformar, som erbjuder innehåll (filmer, serier och sportevenemang) i strid med upphovsrättslagen, växer, stärks och mer konkreti Italien.

Vi talar om en värld av olagliga IPTVS s och audiovisuell piratkopiering, särskilt den verksamhet som utförs av specialvar och tjänster enhet vaktkontroll (GdF) som ledde till klagomål från 223 personer, slutkunder.
Olagliga IPTVs och säkerhetshot

“Den senaste operation som tillkännagavs av finansgardets särskilda finans- och tjänsteenhet i samband med spridningen av pirattillverkade iptvs – förklarade Federico Bagnoli Rossi, generalsekreterare för Federationen för skydd av audiovisuellt och multimedieinnehåll (FAPAV) – är en del av ett mycket bredare strategiskt sammanhang kopplat till fenomenet piratkopiering som i Italien fortfarande är ett centralt problem för både den audiovisuella industrin och den bredare kultursektorn”.

“Vår federations strategi är att samarbeta med de brottsbekämpande myndigheterna och de berörda myndigheterna för att riva upp den olagliga och kriminella pyramiden bakom piratkopiering, både fysiskt och digitalt. Mycket ofta slutanvändare är inte medvetna om konsekvenserna av ett system som utvecklats av organisationer med brottsligt uppsåt”, kommenterade Bagnoli Rossi.

“Det är inte att förvänta sig att administratörer av webbplatser och dessa tjänster, som ignorerar de nuvarande reglerna, kommer att skapa utrymmen där konsumenternas erfarenhet är säker: de är också grogrund för identitetsstöld, virus och brott mot personuppgifter och bankdata och datasystem,” sade FAPAV sekreterare.
Ekonomisk skada

Målet med FAPAV, erinrade Bagnoli Rossi, är att “slå den kriminella verksamheten i piratkopiering, som genererar enorma vinster, och genomföra medvetenhet initiativ mot konsumenterna”. FAPAV/Ipsos forskningsdata för audiovisuell piratkopiering i vårt land har belyst de nya gränserna mellan laglig och olaglig leverans, men också en mycket betydande ekonomisk skada: “över 600 miljoner euro i omsättning som förlorats av industrin, 369 miljoner uppskattade som skador på den italienska ekonomin när det gäller BNP, nästan 6 000 förlorade arbetstillfällen”, angav generalsekreteraren FAPAV.

“Detta är alarmerande siffror som tydligt påverkar investeringar i en industriell och kulturell sektor som alltid har varit en stolthet för vårt land, även på internationell nivå” säger Bagnoli Rossi.